שלום רב,
יש אפשרות לעשות בחיובי כרטיס אשראי של חברת האשראי cal "סכטום חיוב קבוע" כלומר, לבחור סכום מסויים שירד לי כל חודש מסך החיובים. אם למשל גיהצתי בחודש 800 ש"ח וזה כבד עליי אז אני בוחרת סכום למשל של 400 שקל וזה מה שיירד לי בחיוב הקרוב. וה-400 הנותרים יעברו לחודש אחריו והם צוברים ריבית.
ריבית זו מותרת או אסורה?
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

חברת האשראי משלמת את כל הסכום לבעל העסק, וגובה את הסכום מהלקוח בתשלומים. ונחשב שחברת האשראי מלווה כסף ללקוח, וגובה את החוב עם ריבית. ולכן יש איסור ריבית בצורת תשלום כזו.

כאשר יש היתר עיסקה לחברת האשראי יש להקל בזה. ולכן יש לבדוק תחילה [לשאול אותם] האם יש היתר עיסקה.

בהצלחה.