הנחת פתיתים בבדיקת חמץ / אוכל לתוכים

שאלה:

שלום כבוד הרב,שבודקים חמץ.באוטו \במחסן צריך רק לעבור עם פנס ולבדוק שאין חמץ?או גם עם הפתיתים?
בביתנו יש תוכי ואני לא בטוחה שהאוכל שההורים שלי נותנים לו הוא כשר..האם זו עבירה שאני אראה אותו בפסח?
בתודה וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך להניח פתיתים ברכב או במחסן, המנהג להניח פתיתים [מנהג לא חובה] הוא בעיקר כדי שהברכה לא תהיה כביכול לבטלה אחר שאנחנו יודעים שכל הבית נקי, וכן יש לכך טעם על פי סוד, אבל מספיק בבית. אוכל לתוכים בדרך כלל חמץ, ויש להעיר להורים שימצאו פתרון אחר, כי ממש חבל… אבל לך אין קשר לענין.

חג שמח.