הבדלה וקידוש בליל הסדר השני בחל במוצאי שבת

שאלה:

בסד
שלום הרב התכוונתי לשאול אם אני שומר יום טוב שני של גלויות . מה אני במוצאי שבת האם אני צריך לעשות הבדלה ואחר כך סדר ? או שניים את הסדר כפי שעשיתי בליל שבת? מה עושים?

תשובה:

שלום רב,

עושים את הסדר אותו הדבר. רק לגבי הקידוש תראה שם בהגדה שעושים קידוש והבדלה באופן משולב: יקנה"ז – יין, קידוש, נר, הבדלה, זמן. שזה: בורא פרי הגפן, קידוש על החג, בורא מאורי האש, הבדלה, שהחיינו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1) לגבי ברכת מאורי האש- אני מביא לשולחן הסדר את הנר שדולק 24 שעות? (אין בעיה להרים אותו נכון?)
    2) במוצאי שבת מותר לי להעביר מהנר שדולק 24 שעות על מנת להדליק נר חדש שידלק עוד 24 שעות?

    ממש תודה רבה על הכל