שינוי סדר התפילה

שאלה:

ב"ה
נתון.
בבוקר יש מעט זמן מעמוד השחר עד ההסעה.
זמן הנסיעה בד"כ מספיק כדי להתפלל כמעט כל תפילת השחרית.
בהסעה צפוף וזה רועד. כלומר, אפשר להניח תפילין אך זה לא כ"כ נוח מבחינה פיזית.
האם אפשר לשנות את סדר התפילה?
כלומר,בבית להניח תפילין ולהגיד שמע ועמידה, ובהסעה את ברכות השחר, הקרבנות ופסוקי דזמרא, שיר של יום ואשרי וכו'?
תודה רבה!
אם לא, כיצד לנהוג איך להתפלל?
נוסח אשכנז.

תשובה:

שלום וברכה

לא טוב לשנות את סדר התפילה, כתוב על כך שהעושה כן "מהפך את צינורות השפע", אבל אם יש לך זמן לומר בבית ברכות קריאת שמע שמע ישראל ועמידה, תוסיף עוד כמה דקות ותגיד לפחות גם ברכות השחר ברוך שאמר אשרי וישתבח, ואת השאר תשלים אחר כך. ברכות השחר אתה יכול להתחיל לפני עלות השחר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם שישן בתחילת הלילה: אם קם לפני חצות הלילה ונוטל ידיו, אינו יכול לברך על נטילת ידים, אלא בבוקר לפני התפילה יטנף ידיו [או ילך לשירותים] ולאחר מכן יטול ידיו ויברך ברכה זו. אבל אם קם לאחר חצות הלילה, מעיקר הדין הוא יכול לברך ברכה זו מיד, אלא אם כן הוא יודע שיצטרך לטנף ידיו לפני תפילת שחרית פעם נוספת שאז עדיף לדחות ברכה זו ולאומרה בסמוך לתפילה [במקרה שלך יש להניח שעליך לדחות ברכה זו לבוקר]. ברכת אשר יצר, אם ישן לאחר חצות הלילה, יכול לברך ברכה זו גם אם לא עושה צרכיו, אולם לכתחילה עדיף שיברכה לאחר עשיית צרכיו. ואם קם לפני חצות הלילה אינו יכול לברך ברכה זו אא”כ עשה צרכיו.

    ברכת אלוקי נשמה ניתן לומר החל מחצות הלילה, אף שישן רק בתחילת הלילה. ברכות התורה יש לומר לאחר שקם מהשינה.

    שאר ברכות השחר, אלו שנתחייב בהם [האמורים לענין קומו משנתו] יכול לאומרן מחצות הלילה, ואלו התלויות במנהגו של עולם [הנותן לשכוי בינה], יברך לאחר עלות השחר.

    אם חוזרים לישון לא אומרים ברכות השחר בלילה.