מזוזה בחדר של עובדת זרה הגרה אצל יהודי

שאלה:

בס"ד ,
האם צריך לקבוע מזוזה בחדר שינה שבו לנה המטפלת הגויה הדרה בביתנו ?

תשובה:

שלום וברכה

אם בעלי הדירה היהודים נכנסים ויוצאים שם לפעמים, ויש להם שם חפצים, החדר חייב במזוזה, אבל אם אינם נכנסים ויוצאים, וזה פוגע בפרטיות של העובדת הזרה, יש שסמכו לפטור את החדר ממזוזה, ובודאי הוא פטור ממזוזה אם מדובר ביחידת דיור נפרדת בחצר וכדומה.

מקורות:

בערוך השלחן סי' רפו סעי' ג צידד לומר, שחדר של יהודי המיועד עבור משרתיו וכדומה הגויים חייב במזוזה, כיון שאדרבה, זה הוא השימוש של היהודי לשכן שם את עובדיו. בשו"ת תשובות והנהגות ח"א סי' תרנ הביא את דברי הערוך השלחן וכתב, שאין דבריו אמורים אלא בחדר בתוך הבית, אבל ביחידת דיור נפרדת אין ספק שהיא פטורה ממזוזה. בשו"ת שרגא המאיר ח"ד סי' כ תמה על דברי הערוך השלחן, ונקט, שאם היהודי אינו נכנס ויוצא שם כלל ודאי אין חיוב מזוזה ולא ניתן לומר שזה הוא חדר המיועד לתשמישיו. וכן נקט להלכה בס' מלכים אמניך לגבי חדר של עובדת זרה שאם הוא מיוחד רק לה הוא פטור ממזוזה. לכן נראה שהסומך להקל ודאי אין מזניחים אותו, אבל מי שמניח בלי ברכה לחשוש לסברת הערוך השלחן תבוא עליו הברכה.