להתפלל על אדם שיחזור בתשובה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני עוסקת בשאלה זו רבות, ורציתי לדעת מה היא דעתך;
יש לי הרבה קרובי משפחה חילוניים, ואני יודעת שזה רק יפגע בהם בסופו של דבר. השאלה שלי היא, האם מותר להתפלל על אדם אחר שיחזור בתשובה? ואם כן, איפה הבחירה החופשית של אותו אדם?
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מותר ואף מצוה להתפלל על אדם שיחזור בתשובה, אין בכך כל פגיעה בבחירה החופשית, את בסך הכל מתפללת שתהיה לו סייעתא דשמיא והכוונה והארה להתעורר לחזור, הבחירה עדיין בידו, והיצר הרע לא נעלם לשום מקום.