האם זה נדר?

שאלה:

שלום רב,
אינני אישה דתיה ואין לי קשר עם בית דין או בחור ישיבה.
והתעוררתי ערב אחד ומתוך תסכול לכך שאני לא עומדת בפיתוי מסויים אמרתי את המשפט אני נודרת לא לאכול את אותם מאכלים… האם זה נחשב נדר ואם כן איך ניתן להתירו? אודה לתשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

זה הנדר הכי קלאסי שיש, אם עד היום לא היה לך קשר עם הרב המקומי, נראה שזה הזמן… תפני לרב בית הכנסת והוא יסייע לך להתיר את הנדר. אי בטוח שתתרשמי ממנו ומי יודע אולי תרצי להתקרב לבורא העולם כמו כל הנשים גיבורות הרוח בהיסטוריה היהודית… בורא העולם לא מוכן לקבל קביעה כזו "אינני אשה דתיה", את יהודיה! וכל היהודים קיבלו את התורה וצריכים ורוצים לקיימה!

בהצלחה רבה.