התרת נדר על ידי קרובי משפחה / החיוב לפרט את הנדר

שאלה:

ערב טוב,
לאחר שהבהרתם כי דבריי הם נדר : 1. האם ניתן למנות אתכם להתרת הנדר?
2. האם אדם קרוב אליי יכול להתיר את הנדר?
3. האם ע"י קריאת סדר התרת נדרים בראש השנה\ יום כיפור בבית הכנסת אוכל להתיר את הנדר?

תשובה:

שלום וברכה

  1. אנחנו לא עוסקים בהתרת נדרים, כיון שהתרת נדרים דרך אינטרנט או בטלפון זה מאוד בדיעבד.
  2. גם קרובי משפחה יכולים להתיר נדרים, ראי כאן, רק צריך כמובן שלושה.
  3. התרת נדרים בראש השנה מועילה רק לנדרים שלא ידועים לנו, ולא זכורים, נדר שאת זוכרת חייבים לפרט לפני הדיינים, עיקר הנושא של ההתרה הוא למצוא פתח – נימוק להתרת הנדר. זה לא סתם טקסט כזה של הוקוס פוקוס שקוראים והנדר מתנדף… אלא שמספיק לפרט לפני אחד הדיינים.