לברר אצל השכנה בעורמה כדי לראות מה אומרת עלי בשידוכים

שאלה:

מותר לי להגיד לאחותי שתברר עלי אצל שכנה למשל כדי לשמוע מה היא אומרת עלי כדי לדעת אם לתת את המספר שלה או שזה גניבת דעת? האם התועלת שבדבר מתירה?

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ויש הרבה שעושים כן, ויש אנשים שלא יודעים מה לא לספר בשידוכים, מותר לעשות כן.

עדיף שהמבררת לא תאמר שמבררת עבור שידוך צפציפי, אלא תאמר שהבירור עבור שידוכים, ואכן כן הדבר הבירור עבור שידוכים, האם לשלוח לברר אצלה.

בהצלחה, ובמזל טוב.