מי שהשביעו אותו וענה אמן

שאלה:

מי שאמר לי "אני משביע אותך שמחר אתה בא למקום פלוני" ואמרתי "אמן " האם זה שבועה וצריך לקיים את זה ?

תשובה:

שלום וברכה

זו סוגיא שלמה במסכת שבועות כט ב שהמושבע מפי אחרים חלה שבועתו, ראה שם בהרחבה. כפי שכבר כתבתי לך אתה יכול ללמוד את הרמב"ם ולהכיר את כל המושגים, ואל תחשוש, אין צורך לשאול אותנו על כל דבר שאתה לומד אם הוא נכון, אתה מבין היטב ב"ה, יש לך ראש ישר וטוב!

שבת שלום.