מצאתי נגן בדשא של בית החולים

שאלה:

אבא של מצא נגן על הדשא בבית חולים תל השמור ברמת גן לפי הסימנים זה של אישה דתיה בלי שם ומספר טלפון אבל אני לא יודע אם להכריז כי לא נראה שזה בית חולים חרדי ויש שם עובדים ערבים ורוסים ואנשים לא דתיים

תשובה:

שלום וברכה,

אם רוב העוברים שם גויים או אנשים שלא משיבים אבדות, הרי אלו של מוצאן. אם רוב יהודים שמחזירים אבדות, חייב להכריז.

אם במקום שנמצא המציאה ישנם עובדים גויים שמנקים, גם שרובם יהודיים, זכה בהם המוצא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רנט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא יודע אם משיבים אבדות אבל נראה לי שרובם לא דתיים או גויים זה שוכב אצלי כבר כמה ימים כי אני לא יודע מה לעשות עם זה ולא אני מצאתי את זה

  2. אם אין סימן – שם או מספר טלפון, הרי זה שלך. אם יש סימן, אם רובם גויים או אנשים שלא משיבים אבדות מסוג כזה, אתה יכול לזכות במציאה לעצמך.