טעות בפסוק באמצע התפילה

שאלה:

אדם ששגה בפסוק "יהי חסדך השם עלינו כאשר יחלנו לך"
ואמר בטעות במקום המילה עלינו את המילה אלוקינו,
כמה איסורים של נשיאת שם השם לשווא יש כאן, האם שניים (אחד שאמר שם הויה בפסוק שגוי, ועוד אחד על שאמר אלוקינו במקום שאין בו את השם אלוקינו כלל?) או אחד?
נפקא מינה, כמה פעמים עליו לומר "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד"

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן רק הזכרה לבטלה אחת, שכן חצי פסוק כחלק מנוסח התפילה באופן שיש לו משמעות, כמו יהיה חסדך ה' עלינו, זה גם חלק מהתפילה, אף שלא השלים את הפסוק.

ערב טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כלומר במקרה הנ"ל לא עבר על איסור הזכרת שם השם לשווא כלל?
    יוצא אם כן שאם אדם אמר את שם השם עם שבח יפה יוצא שאין עוון בידו?