צדקה בכרטיס אשראי

שאלה:

שלום רב!
האם תרומה באמצעות כרטיס אשראי זהו דרך נכונה לקיים מצות צדקה והאם מתקיימת המצווה באופן זה?
אדם שאין לו כסף ברגע זה כלל ותורם צדקה בכרטיס אשראי הרי אשראי הוא הלווה ובריבית לא בחינם האם היתר עיסקא (לפחות הרשמית) של הבנק או של חברת האשראי מתירה הלוואה כזו ועל הצד שזה בעיה האם זו מצוה הבאה בעבירה כי הרי ההלוואה והנתינת צדקה נעשים באותו רגע או שמא לא?
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

תרומה באמצעות כרטיס אשראי זה מצויין אין כל בעיה, אתה בעצם לווה ותורם. בנתינה סטנדרטית בכרטיס אשראי אין כל ריבית, פשוט לוקחים אחוז מסויים מהתרומה כתשלום לחברת האשראי. רק בתשלומים קרדיט יש ריבית, ובזה צריך היתר עיסקה, שאי אפשר חלילה לומר שזו מצוה הבאה בעבירה שהרי רבים מהפוסקים סמכו עליה, אלא שהמחמיר שלא להזדקק לקרדיט תבוא עליו הברכה. על הצד שזו בעיה אגב, השאלה של מצוה הבאה בעבירה היא שולית, יש כאן איסור ריבית… זה חמור יותר.. אבל כאמור מותר למעיקר הדין לסמוך על היתר עיסקה.

הצטרף לדיון

תגובה 1