שלושה לוגין מים שאובים במקווה

שאלה:

למה דווקא שלושה לוגין של מים שאובים פוסלים מקווה כאשר הם השלימו מקווה שהיה פחות מ סיאה?

מה הדין לגבי 2 לוגין?
השאלה על פי הגמרא במסכת מכות דף ג

תשובה:

שלום וברכה

הענין הוא ששיעור זה יש לו חשיבות והוא אינו בטל במי המקווה. הסיבה לחשיבותו, משום שהוא שיעור של נסכים – רביעית ההין. כך כתב בתוס' יום טוב עדיות פרק א משנה ג. אגב רבי אליעזר חולק וסובר שכבר ברביעית הלוג פוסל את המקווה כיון שזה שיעור רטוי לטבילת מחטים, אבל אין הלכה כמותו, ראה פרק ראשון ממקוואות.