חפצים שנשכחו בבית חולים וחולקו לאחרים

שאלה:

בביה"ח אוספים מטענים שנשארו ונותנים לבאים אחריהם האם מותר להשתמש ואף ליטלם לעצמו על פי חלוקת בית החולים.
יתכן שהסימן יהיה מקום, אך לכאורה יאוש עכ"פ יש כאן. והאם זה שמצוי ברשות בית החולים יפריע לזכות לדעת הש"ך משום באיסורא אתי לידיה?

תשובה:

שלום רב,

יש פולמוס ארוך בעניין חפצים הנשכחים במקומות ציבוריים. במקרה דנן כשמדובר בבית חולים לא צריך להגיע לזה, מאחר והמנקים גויים, נחשב למצא במקום שרובם גויים שאין צריך להכריז.

[למרות שהגוי מפחד לגנוב במקום עבודה כשיש מצלמות וכו,' אך כלפי החפצים שנשכחים לא מפחד להשליך לאשפה או לקחת לעצמו, וחזר דינו כמצא במקום שרובם גויים.

בברכה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רנט סעיף ח. והמקור בגמרא ב"מ כד ע"א.