לא להרהר אחרי דברי הרב

שאלה:

שלום
לפני שנה גמרתי לקחת סרזט, שבעקבותיו היו לי כתמים והרב פסק שזה לא אסר אותי, אחרי חודש קרה לי אותו דבר הרב ביקש שאני ישים משהו צבעוני ולבוא להראות לו, כך עשיתי והוא פסק שלא מדובר במחזור וזה לא אסר אותי כך קרה לי חודש אחרי חודש כ3 פעמים, ואני נתתי את כל האינפורמציה לרב ולא חסכתי שום פרט וכל פעם הרב אמר שלא נאסרתי (אציין שמדובר ברב חרדי מאוד רציני).
לאחריו נכנסתי להריון וזה גרם לי לתחושה מאוד קשה שמא זה היה שלא בהיתר, בעלי טוען שאין לי מה לחשוש כי הדבר נעשה תוך כדי ששאלתי את הרב על כל פרט ופרט ופסק אז נחרצות שלא נאסרתי.
אני כבר לקראת הלידה, איך אפשר להרגיע את מצפוני.
אודה לכם מאוד אם תעזרו לי

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן היה מדובר בכתם ולא בדימום ממש, הוא אינו אוסר כאשר הוא מתגלה על בגד צבעוני. אבל צריך לשים לב, לפעמים רואים שמשהו יוצא, לפעמים רואים על נייר קינוח, כל דבר יש לו דין אחר כמובן…

לידה קלה ובהצלחה.