התרת נדר

שאלה:

נדרתי נדר מעצבים ובזמן ריב וכעס שלא אשתמש יותר במספר טלפון מסויים שניתן לדבר דרכו מהעבודה ואגזור אץ הסים עכשיו אני ממש מתחרטת מה ניתן לעשות האם חייב ללכת לשלושה אנשים שיתירו לי או מספיק אדם אחד ? במקרה זה הבן זוג ששמע

תשובה:

שלום וברכה

אם נדרת לא ניתן להתיר אלא בפני שלושה, וגם הם, זה לא הוקוס פוקוס… צריך למצוא פתח – סיבה ונימוק להתרה, צריך לדעת טוב את הפרטים ולחשוב על טעם [לפעמים הכעס זה נימוק, אבל זה לא משהו..], להבא יש להמנע מנוהג הנפסד הזה! נדר זה דבר חמור מאוד ולא משחק ילדים! הבעל לא יוכל להפר כיון שלא מדובר בדברים שבינו לבינה או יש בהם עינוי נפש.

בשורות טובות.