נדרה שלא לחזור שוב לגרוש שלה

שאלה:

הייתי בזוגיות 6 שנים אני גרושה אם אדם גרוש אין לנו ילדים משותפים .
נפרדנו לפני חודשיים בשעת כעס אמרתי שאני נודרת נדר על ראש הבנות שלי שבחיים לא יחזור אליו .
אני כל כך מפחדת ממה שאמרתי על ילדיי.
ובנוסף אני רוצה לחזור לזוגיות שהייתה לי .
כיצד אני מורידה את הנדר
תודה

תשובה:

שלום רב,

את צריכה לעשות התרת נדרים לפני שלשה אנשים.

נדר בשעת כעס גם הוא נדר מחייב. וכל עוד לא יתירו לך את הנדר, אסור לך לחזור עליו – איסור דאורייתא של נדר. מעבר לכך, אני לא יודע את נוסח הנדר, יש אפשרות שאפילו אם תתחתנו שוב הקידושין יהיו בספק מחמת הנדר.

אם הכוונה היתה לגבי חזרה שלא במסגרת נישואין יש בעיה נוספת להתיר את הנדר, שכן נדר שתכליתו בן השאר להמנע מאיסור אין להתירו, ואסור לקיים יחסים שלא במסגרת נישואין.

מקורות:

לכאורה אם הפרשנות של הנדר שלא תחזרי להתחתן איתו, א"כ יש אפשרות שיש כאן בעיה של אי עביר לא מהני, כלומר, כל חלות הנעשה תוך כדי איסור שהתורה אוסרת יתכן שהחלות לא יחול. אמנם לגבי נדרים זה מחלוקת האם יש בזה אי עביר לא מהני, שהרי זה נחשב איסור שבדה מלבו. אולם מספק יתכן שהקידושין לא יחולו.