כדור להרטבת לילה בשבת

שאלה:

שלום רב
האם מותר לילד כבן 7 לקחת בשבת כדור שמונע ממנו להרטיב בשינה ?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה כיון שמדובר בדבר שגורם לו צער ובושה, ועשוי גם לפגוע במידת מה בבטחון העצמי שלו, ומדובר בדבר שהוא נוטל דרך קבע שבעצם מחליף את ההורמון הטבעי שסוגר את הסוגרים וחסר אצלו, יש להקל, בפרט שמדובר בילד שלא הגיע לגיל מצוות. יש כאן ענין של כבוד הבריות.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בעבר לקחתי כדור בשם TOVIAZ שב"ה עזר לתופעה הנ"ל על ידי שהיה משהה את השיחרור (אם כי בגיל מבוגר יותר – 20-22), שאלתי רב האם מותר לי לקחת בשבת, והתיר משום שזה לא תרופה אלא רק משהה, וכמדומני שצירף גם את עניין הצער.

  2. ילדנו כבר לקח את התרופה תקופה והצליח להיגמל לגמרי וישן תקופה גם בלי התרופה. כעת הוא חזר להרטיב ואנחנו לא נותנים לו את זה כל יום בקביעות (הרב כתב בתשובה בסיבת ההיתר כיוון שזה בקביעות) האם אז גם מותר?