האם צריך סדין מיוחד לשבת וליום טוב?

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב
א' – האם צריך סדין מיוחד לשבת, והאם צריך לכבס אותו גם אם השתמשתי בו רק לילה אחד והוא מריח ונראה בסדר?
ב' – האם צריך סדין מיוחד ליום-טוב, אם כן, אז בינתיים אין לי סדין מיוחד ליום טוב (ג' – אולי אני פשוט יכול להחליט על סדין מסוים שהוא מעתה לשבת או יום טוב?) אך גם אם יכול וגם אם לא, האם מותר להשתמש בסדין מיוחד של שבת ליום טוב וההפך (בלי להחליט שהסדין של יום טוב עכשיו יהיה לשבת או ההפך, אלא פשוט אולי מותר?
ערב טוב כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

אין כל צורך ליחד סדינים לשבת ויום טוב, אנשים כלל לא רגילים להחליף כל יום סדין. אם צריך להחליף ואתה עושה זאת לכבוד שבת, זה בודאי מצוה של כבוד שבת.

בהצלחה