הלוואה למי שיש לי הכרת הטוב כלפיו

שאלה:

האם מותר לתת הלוואה לאדם שיש לי כלפיו הרבה מאד הכרת הטוב? האם אין בכך חשש ריבית? מדובר במקרה של הלוואה בעת שהמלווה במצוקה כספית קשה ודחופה, וסכום ההלוואה הוא הסכום אותו הוא חייב, וזאת לאחר שהוא ניסה להשיג הלוואה ממקורות אחרים ולא עלתה בידו.

תשובה:

שלום רב

אם לא כורכים את ההלוואה עם הכרת הטובה אלא מחמת יחסי החברות באופן כללי, אפשר לתת לו הלוואה ללא חשש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. איני מבין מה האיסור ליתן הלואה מחמת שעשה לו טובה בעבר ואף אם מפרש להדיא כן לכ' מותר [כל זמן שהלוה לא עשה הטובה עבור המלוה כדי לקבל ההלואה] ואדרבא מצוה גדולה עושה במה שמכיר לו טובה לעמוד לו בעת דחקו