כסף שהוחבא ברשות הרבים

שאלה:

שלום רב! הבן שלי מצא כסף מונח ברשות הרבים מסתור אחרי אבן ליד בית מגורים. האם צריך להחזיר את הכסף?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

היה אסור לקחת את הכסף ובדיעבד אסור להחזיר לאותו מקום, מחשש שהבעלים חזרו כבר לאותו מקום ולא מצאו ולא יחזרו לחפש שוב. אלא צריך לפרסם מודעות באותו בית ובמקומות מרכזיים בשכונה (בית כנסת, מכולת וכדו') ולהחזיר למי שיידע לתת סימנים על הסכום ועל המקום המדויק שהוסתר. ואם אף אחד לא פונה יש לשמור את הכסף עד שיבוא אליהו הנביא ויורה למי להחזיר. אסור להשתמש בכסף בינתיים.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רס סעיפים ט-י.