זיכו את כרטיס הנסיעה שלי – האם עלי להשיב את הזיכוי

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב היקר
יש לי כרטיס נסיעה משולב ברכבת ובאטבוס לאחרונה ארעה לרכבת תקלה למסך מס ימים ובשל כך זיכו את כול מי שהיה לו כרטיס דומה לשלי בארכת תוקף הכרטיס לעוד 3 ימים
אני נדהמתי לגלות שגם אותי זיכו למרות שלא היתי בתקלה בכלל ולא נפגעתי מימנה לשאלתי את נציג השרות מדוע אמר לי שחלק מתנאי החוזה שלך בכרטיס זה במידה ויש תקלה כמו שהיתה אז מאריכים לך את החוזה לעוד 3 ימים
השאלה שלי היא:
האם מותר לי לקחת הפיתוי ? האם אין בזה חשש גזל או גזל בעצמו כיון שלא ניגרם לי שום נזק ? מה עלי לעשות אודה לתשובת כבוד הרב

תשובה:

שלום רב ושנה טובה,

מותר לך להנות מהזיכוי שהעניקו לך, ואין בזה כל חשש גזל.

גמר חתימה טובה

נפתלי בן חיים

נימוקים:

חברת הנסיעות מעניקה באופן גורף לכל הרוכשים מסוג כזה, למרות שיודעים שלא כולם נפגעו. מטעמי טרחה או בזבוז זמן מעדיפים להעניק לכולם, ולא לחפש את מי שנפגע. לכן נחשב שנותנים לך מתנה מדעתם, ומותר לך להנות ללא כל חשש גזל.