מקלחת וסחיטה בשיער ביו"ט

שאלה:

שלום וברכה.
ראיתי את התשובות באתר בהקשר למקלחת ביום טוב.
מה עושים בהקשר ל"להסתבן"? האם זה מותר? אשמח לדעת בפירוט באיזה דרך ניתן להתקלח. בעניין סחיטה בשיער וכו'.
וכן לגבי איך להתנגב לאחמ"כ.
כתיבה וחתימה טובה, ותודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מותר להשתמש בסבון נוזלי בלבד. לגבי הסחיטה יש דיון בפוסקים אם חוששים לסחיטה בשיער במקלחת, בשמירת שבת כהלכתה ריש פרק יד החמיר בכך מעט, ראה שם הערה א, ובשו"ת אגרות משה ח"א סי' קלג סבר שאין חשש כיון שהמים הולכים לאיבוד ואין כוונה לסחוט. לכן, אם רוצה לשים סבון במקום השיער, יעשה זאת תחת זרם המים, שאז בלאו הכי אין משמעות לסחיטה כי המים כל הזמן זורמים, ויעשה זאת בעדינות שלא לתלוש שיער. בניגוב אין לשפשף את הראש אלא רק להניח מגבת ולתת למים להספג מעצמם.

שנה טובה ומבורכת.