זמן בדיקת אחרי צהריים בשבעה נקיים / נריות מוקצה

שאלה:

לשיטת הרב עובדיה זצ"ל,
1. מה הזמן הכי מוקדם שאישה יכולה לעשות את הבדיקה השנייה בזמן שבע נקיים?
2. האם ניתן לתת לאבי דולרים תמורת שקלים בשער גבוה יותר ממה שיש בשוק? אבי מסכים לזה.
3. האם ביום טוב, הנריות הן מוקצה לאחר השימוש?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה יש לעשות סמוך לשקיעה, ולכל הפחות כדאי לאחר פלג המנחה.

אם מדובר בפרעון הלואה ישנה אסור משום איסור ריבית, אבל אם כרגע אתם פורטים שקלים תמורת דולרים, אתם יכולים לתת ה שאתם רוצים.

נרית לאחר השימוש היא מוקצה כיון שכבר אינה ראויה לכלום.