רחיצה ביו"ט שחל בערב שבת

שאלה:

האם כשיו"ט חל בערב שבת יש מצוה להתרחץ בער"ש כמו השנה בראש השנה
אשמח למקורות מפורטים תודה

תשובה:

שלום רב,

לא נוהגים להתרחץ בערב שבת שחל ביו"ט. אני לא יודע מה הסיבה. יתכן משום שזה לא פשוט כיצד להתרחץ ביו"ט, כמו כן יש בכך מעט פגימה בכבוד יום טוב, ואם אפשר להתרחץ במים חמים, ראה כאן בענין רחיצה ביו"ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה גופא השאלה. אם אפשר להתרחץ בקר ואפשר לרחוץ פניו ידיו ורגליו גם במים שהוחמו ביו"ט, א"כ שיתחייבו לרחוץ לפחות את זה בער"ש דיו"ט.

  2. יתכן כאמור מחמת כבוד היום טוב, ויתכן גם שהיות וביום טוב מבושמים ולבושים בגדי יום טוב, אין בכך צורך משום כבוד שבת, עיקר ענין כבוד שבת הוא מחמת הטינוף שמחמת העבודה בימי החול [בימים עברו אנשים לא היו רגילים לרחוץ כל יום, וכעין המובא לענין קידוש לבנה שמקפידים דוקא במוצאי שבת שהכל מבושמים].