טבילה יזומה בליל שבת

שאלה:

האם אשה שהתחילה לקחת ביום ה' כדורים להפסקת מחזור ארוך בהוראת רופא, ויצא לה טבילה בליל שבת, האם זה בסדר?
משום שנאמר לנו בעבר שטבילה יזומה למשל אחרי לידה, אסור לכוון זאת לליל שבת.

תשובה:

שלום וברכה

אין לכוין את הטבילה לליל שבת, אבל אם יצא כך בהוראת הרופא וחולה, יש לטבול בלא חשש.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא יצא בהוראת רופא, התור היה בחמישי, ומייד התחילה את הכדורים, הצליחה לעשות הפסק ביום ו' לאחר שחודש וחצי לא הצליחה, ואז יוצא טבילה בליל שבת, אבל הטבילה זו אין לה סיכוי להריון.
    אז האם זה נקרא לכוון טבילה?

  2. זה בסדר גמור. מה שאסרו זה רק לאשה שאומרת שבימי החול היא עובדת וקשה לה לטבול ולכן היא דוחה לשבת, אבל מה שאשה מזדמן לה כך עם הכדורים זה בסדר.