קיימו יחסים ונודע שהיא נידה

שאלה:

אני והבן זוג שלי קיימנו יחסי אישות לאחר מכן ראיתי שהקדים לי הוסת החודשי ואנו לא ידענו על כך כי בחיים לא היינו עושים זאת איך ניתן לכפר על כך ולעשות תשובה אנחנו מרגישים עם הנפש ממש לא טוב

תשובה:

שלום רב

אם הכל נעשה כמו שצריך, שלא בימי הפרישה וכו', זה נחשב אונס ואין צורך בכפרה. כמובן הכל בהנחה שאתם נשואים, אם אתם לא נשואים זה כמובן חמור מאוד, התורה לא מתירה קיום יחסים שלא במסגרת נישואין, ובודאי ללא טבילה [אין הבדל אגב בין קיום יחסים בזמן הוסת לבין בימים שאת נקיה, אם לא טבלת לאחר הוסת, האיסור זהה, וזה ללא קשר לענין הנישואין].

בהצלחה רבה ובשורות טובות.

מקורות:

שו"ע ורמ"א סו"ס קפו.