נטילת ידים לאחר נגיעה בכלב

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שתי שאלות
האם יש בעיה לאכול עם חגורה לפי ההלכה?
שמעתי בשיעור באנטרנט של הרב רביד נגר שהוא אומר שזה לא טוב לפי הבריאות לפי הרמבם
ואם עשיתי נטילה לפני שאני אוכל כריך ואחרי שכבר התחלתי ביד אחת אני אוכל וביד שניה אני מלטף כלב האם זה נחשב שאני הפרתי את הנטילה שאני צריך ליטול שוב?

תשובה:

שלום רב

אין איסור לאכול עם חגורה, פשוט זה יותר טוב לקיבה להיות רפויים.

אם הכלב נקי אין בכך בעיה, אף שיש שהחמירו ליטול ידים לאחר נגיעה בבעל חי טמא, ראה כאן בהרחבה.