מה עושים כדי לא להגיע לחרדה מנדרים?

שאלה:

בס"ד שלום כבוד הרב, כאשר מישהו עושה מנהג טוב פעם אחת מתוך איסור אך בלב מחליט לעשות זאת תמיד, החלטה זו נבעה מכך שהוא חשב שזה איסור, האם המנהג הוא נדר?

תשובה:

שלום רב

זה נדר בטעות והוא אינו נדר.

אם אני לא טועה כבר הערתי שנראה לי שיש לך לחץ מופרז מהנושא של נדרים, והדרך להרפא מזה כמו שהיה מלמד מרן בעל הקהילות יעקב ועוד, זה פשוט להרפות מהענין, ואפילו אם נודרים ממש, לא להתייחס לזה! הקב"ה לא רוצה שנכנס לחרדות בלתי נשלטות! זה נגד רצון ה'!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד כבוד הרב אין לך מושג כמה אתה עוזר לי בעניין הזה. באמת תודה רבה מכל הלב. אין לך מושג כמה אני רוצה לשכוח מהנושא הזה ולהרפות ממנו כי זה ממש מפריע לי לאורח החיים, זה ממש הכניס לי חרדות. אני מצטער שאני חופר לך עם הנושא הזה, לצערי יש לי עוד 2 שאלות בנושא אחרונות אני מקווה שהם יהיו השאלות האחרונות שלי בנוגע לנושא הזה.
    1. יום אחד בטיפשותי הרבה נדרתי שאני לא ידבר עם אמא שלי וצערי ממש ממש התכוונתי לנדור על זה, זה היה ברגע של כעס אבל זאת אמא שלי והיא הבן אדם שאני הכי אוהב בעולם הזה. אם אמא שלי לא הסכימה עם זה שאני לא ידבר איתה זה עדיין נדר?
    2. המשפט "אני נודר שכיביתי את הטלווזיה" אוסר על אותו בן אדם שאמר את המשפט להדליק אותה מחדש?
    כבוד הרב אין לך מושג כמה אני מקווה שזה השאלות האחרונות בנושא זה ושוב תודה מכל ליבי על זה שאתה עוזר לי ככה.