לנמנם בתפילה או לומר תיקון?

שאלה:

בתיקון של שבועות בו אמורים להיות ערים כל הלילה מה עדיף לנמנם בתפילה או לעשות תיקון נאמר עד 2 בלילה ללכת לישון ובבוקר לקום רעננים לתפילה כמובן שהמדובר לא בבני תורה שמחויבים לכתחילה לעשות כן.

תשובה:

שלום רב

ברור שאין טעם לנמנם בתפילה ויצא שכרו בהפסדו… יש עוד עצה, ללמוד עד עלות השחר, ואז ללכת לישון עד 7:30 ולקום לתפילה לפני זמן קריאת שמע. זאת בתנאי שמעמידים שומר שיעיר וגם שעון מעורר [השומר לבד לא מספיק כי הוא ישן כשהולכים לישון.

חג שמח.