טעה בתפילתו האם חוזר על ה' שפתי / אמר מוריד הטל בליל יום טוב

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב,

1. אם שכח לומר ברכה מסוימת וצריך לחזור לראש התפילה- האם הכוונה לחזור לברכת אבות או לפסוק "ה' שפתי תפתח"?
2. אם טעה ולא אמר "משיב הרוח" במעריב או שחרית של פסח האם צריך לחזור?
3. אם טעה ואמר "משיב הרוח ומוריד הגשם" במעריב ושחרית של שמיני עצרת האם צריך לחזור?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

  1. אם לא אמר עדיין יהיו לרצון, אלא נזכר כשהוא עוד באמצע התחנונים וכדומה, אינו חוזר ואמר ה' שפתי, אבל נזכר אחר שאמר יהיו לרצון, חוזר גם על ה' שפתי. ראה משנה ברורה סי' קיד ס"ק כא, ובאגרות משה ח"ה סי' כד.
  2. כיוטן שמעיקר הדין היה צריך להתחיל כבר בליל יום טוב לומר מוריד טל, אלא שממתינים למוסף שאז כולם בבית הכנסת, אם טעה ואמר מוריד הטל אינו חוזר, ראה משנה ברורה סי' קיד ס"ק ב.
  3. כנ"ל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה נוספת- בעניין התשובה: נזכר אחר שאמר יהיו לרצון, חוזר גם על ה’ שפתי-
    אז במקרה הזה צריך להגיד את הפסוק "עושה שלום במרומיו…", לסיים את התפילה ואז להגיד "ה' שפתי תפתח"
    או לעבור ישר לפסוק "ה' שפתי תפתח"?