כתמים לאחר בדיקה רפואית

שאלה:

שלום, היו לי מספר כתמים חומים כהים, בוודאות מהרחם, אך בוודאות לא וסת.)לאחר בדיקה רפואית) האם אני צריכה לספור שבעה נקים או שאני יכולה לטבול ישר ולהטהר?

תשובה:

שלום רב

אין מושג כזה לטבול מיד… אם יש צורך בטבילה יש לקיים קודם את כל התהליך של הטהרה, אלא שצריך לדעת האם אכן יש כאן צורך בטהרה, וזה תלוי בגוון של הכתמים אם היו נוטים לאדמומית או לא, ובכל מקרה של ספק יש להראות לרב. כמו כן, לא פירטת איזו בדיקה רפואית עשית, יש בדיקות שהן עצמן אוסרות, ועל פי הכלל שאין פתיחת הקבר – הרחם בלא דם. תפרטי יותר ונשתדל לסייע.

שבוע טוב.