פדיון הבן

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה.

אני חוזרת בתשובה.
בעבר הריתי לאחר בזמן היותי נשואה.
עברתי הפלה יזומה בעוונותי ובגלל הטראומה שחוויתי באותה התקופה אינני זוכרת כמה שבועות היה ההריון.
התגרשתי ונישאתי מחדש והריתי שוב.
זה היה בן ובגלל שחששתי שחרפתי תתגלה נעניתי לבקשת בני משפחתי לערוך פדיון הבן.
במהלך האירוע לפני הפדיון ניגש אלי הכהן שהזמנו ושאל אותי אם עברתי הפלה אי פעם. הוא הזהיר אותי והפחיד אותי מאוד שמא אני לא אומרת את האמת ושזה עניין חמור. הייתי נבוכה ומפוחדת מהמעמד מול כל משפחתי וחבריי ושיקרתי לו.
לבסוף נערך פדיון הבן בברכה.
מאז אני אוכלת את עצמי ושואלת האם עשיתי משהו חמור ללא כפרה? האם זה משפיע על בני הבכור באיזושהי צורה והאם יש דרך לתקן?
אודה לתשובתכם.

תשובה:

שלום רב

המקרה מאוד מצער, אבל על כל דבר מועילה תשובה. את חוזרת בתשובה מתקרבת לבורא עולם, ואני בטוח שאת עושה הרבה נחת רוח בשמים. בכל מקרה אין לענין השפעה על בנך.

בהצלחה רבה בדרך העולה.