להגביה אבידה כדי לראות אם יש בו סימן

שלום וברכה,
האם מותר להגביה אבידה על מנת לבדוק אם יש בה סימן, תוך כוונה שלא לזכות בה אם אין בה סימן, ובאם מוודאים שאין בה סימן, להניחה חזרה?
תודה,

תשובה:

שלום רב,

אנו מתנצלים על האיחור במתן התשובה,

זוהי שאלה שאני מתלבט בה הרבה, אם שייך להגביה אבידה על מנת שלא להתחייב בשמירה והשבה, או שההגבהה מחייבת בעל כרחו. במקרה זה יש צד נוסף להקל, מאחר שלדעת הרמב"ם (לפי הבנת הש"ך בסי' רס ס"ק כו) אין חיוב השבה בדבר שאין בו סימן שהוגבה לפני יאוש, כל עוד שלא נמצאו הבעלים.

הצטרף לדיון

תגובה 1