כתם חום כהה ושחור על טישיו בהריון

שאלה:

שלום,
בשבת ראיתי על הטישיו מס פעמים כתמים בצבע חום כהה נוטה לשחור. היום הלכתי למוקד נשים ואמרו לי שההריון תקין ואין היפרדות קרומים או סימן לכך שהיה דימום. אם כי הם לא שוללים שזה יצא משם או אולי היה דם ישן שיצא כעת.
האם זה מטמא?

תשובה:

שלום רב

כיון שמודבר בחום כהה הנוטה לשחור קשה לענות על השאלה בלי לראות את הכתם בעיניים. לפעמים יש נטייה לאדמומית או ניכר שהוא דם שהתיישן, ולכן מראה כזה יש להראות לרב שיכריע. באופן כללי חום לגמרי שאין בו כל נטייה לאדמומית והוא לא נראה כדם אלא כהפרשה אחרת, אינו אוסר. במקרה של ספק וכבר זרקת את הכתם, כיון שמדובר בנייר טישיו יש להקל יותר כיון שיש סוברים שהוא נחשב ככתם על דבר שאינו מקבל טומאה, להבא יש לשמור ולהראות לרב.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1