טבילה במקווה עם לק בציפרניים

האם מותר לכלךה לטבול במקווה עם לק ג'ל על הציפרניים?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין, אם הלק עשוי היטב באופן שראוי ללכת כך למקומות מכובדים, אין בו חציצה, אבל אם אינו עשוי היטב וקודם צאתה לחתונה וכיוצא בזה תמרח שכבה נוספת – יש כאן בעיה של חציצה.

אולם לכתחילה לא סומכים על היתר זה ויש להסיר את הלק, כיון שיש ראשונים שמתירים רק בדבר שהוא “חזותא בעלמא” ואין ממש, ואילו הלק על הציפורניים יש בו ממש..

מקורות:

הכלל לענין חציצה, שדבר שאדם אינו מקפיד עליו להסירו והוא במיעוט הגוף אינו חוצץ . וכתבו הפוסקים, שגם דבר שאדם באופן רגיל אינו מקפיד עליו אלא רק בזמנים מסוימים, כגון אשה שיש לה טבעת והיא מקפידה להסיר אותה בעת שהיא לשה בצק – חוצץ בנטילת ידים ובטבילה. אבל דבר שאדם אינו מקפיד עליו כלל, ולהיפך נוי הוא לו – אינו חוצץ כאשר הוא על מיעוט הגוף. וראה ראב”ד בבעלי הנפש ומש”כ בזה בסדרי טהרה סי’ קצח ס”ק יד.