אם בעל שמחה יכול לקחת לביתו יין שהאולם מספק

שלום וברכה,
רכשתי בקבוק יין לרגל ברית המילה של הבן שיחי'. כשהגעתי לאולם, ראיתי שהאולם דאג להביא יין לברית (בדיוק כמו היין שאני הבאתי). מכיוון שרציתי שהברית תיערך על היין שאני הבאתי, אע"פ שהם זהים לחלוטין, הנחתי את בקבוק היין שלי על שולחן המוהל, ואילו את בקבוק היין של האולם, לקחתי לעצמי. האם יש בעיה של גזל?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין שום בעיה של גזל. גם מצד שהבקבוקים זהים וגם מצד שמותר לך לקחת הביתה כל מה שנשאר.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 36 עמוד 4 שאורח במלון יכול לקחת את מנתו לביתו.