נקיות לפני תפילה

שלןם הרב,
בקשר לבית הכסא לפני תפילה:
א. אדם שעתה אכל אוכל ויודע שבעוד שעה שעתיים יצטרך ללכת לבית הכסא אך לעת עתה איננו מרגיש צורך לכך.. האם יכול לכתחילה להתפלל?
ב. אדם שמרגיש מעט צורך להתפנות אך הוא באמת יצטרך רק עוד 3-4 שעות. האם יכול לכתחילה להתפלל?

תןדה מראש

תשובה:

שלום רב

אדם שאינו מרגיש עתה רצון להתפנות יכול להתפלל ללא חשש. רצון שאמור לבוא לידי ביטוי רק עוד כמה שעות אינו כלום. המודד לרצון הוא שגם בהיסח הדעת מרגישים זאת, אבל אם רק כשמתבוננים בענין מרגישים, אין לזה משמעות.

ראה שו"ע סי' צב.