קדיש דרבנן כשאין אבל בבית הכנסת

שלום כבוד הרב!
א) האם מותר לש"ץ ללמוד גמרא באמצע או בין הברכות שמע ישראל ובין אחרי שמע ישראל לד' אלוקיכם אמת שאומר הש"ץ וגם לאחר תפילת לחש של שמו"ע כאשר מחכה לציבור בשביל חזרת ש"ץ של שמו"ע?

ב) האם צריך להגיד קדיש דרבנן שבסוף התפילת השחרית כאשר אין חיוב של אבל?
תודה מראש על התשובתך!

תשובה:

שלום רב

  1. לכאורה בין הברכות אין כל בעיה ללמוד, אבל בתוך הפרקים עצמם אין להסיח דעת, אפילו לגבי קימה בפני תלמיד חכם באמצע פרק דנו הפוסקים, ראה ברכי יוסף יו"ד סי' רמד ס"ק א.
  2. יש לומר קדיש זה גם אם אין יתום בבית הכנסת, ראה כאן ובתגובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על תשובתך, רק לא הבנתי שליח ציבור גם יכול ללמוד בין הפרקים? וגם לגבי סוף של שאלתי הראשונה לא ענית, רק מציין שמדובר בשליח ציבור!