אבל שעלה להיות ש"צ ממהר לעבודה

שלום רב!
אבל שעלה להיות ש"צ ממהר לעבודה ביום שני וחמישי שיש קריאת התורה, מתי יכול ללכת על פי דין ?
מיד אחרי חצי קדיש שאחרי התחנון או שהוא צריך להוציא גם את הספר התורה,
ואם כן חייב להוציא אז גם שיכניס את הספר התורה ואז ילך (לנוסח אשקנז' שמכניסים ספר התורה לפני אשרי)?
או שבכלל לא צריך כל אלו התנאים אלה הולך מיד אחרי קדיש שאחר התחנון מתי שרוצה בין לאחר שהוציא בין לפני שהוציא ואין שום קפידה על פי הדין בכול אלו ?

תשובה:

שלום רב

אינני רואה סיבה למה הוא חייב דוקא להוציא את הספר תורה. באופן כללי ראוי יותר שאותו חזן גם יגמור את התפילה, כיון שהקדיש שאחרי ובא לציון הוא גם חלק מחזרת הש"ץ אבל כשאין ברירה ניתן לעשות כדבריך. העיקר שלא ימהר בתפילה כדי ללכת בזמן לעבודה… הכי טוב תמיד למצוא חזן שאין לו שום עיסוקים מיוחדים הבוקר…

יום נעים.