מוריד הטל ותן ברכה בחו"ל, עד מתי?

בס"ד

שלום וברכה לרבנים המשיבים

אני מתגורר כרגע בחו"ל (בפינלנד) והייתי רוצה בבקשה לדעת עד מתי יש להגיד כאן את "מוריד הטל" בתפילת השמונה עשרה.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

לגבי מוריד הטל אין הבדל בין ארץ ישראל לחו"ל [למעט המדינות שבחצי הכדור הדרומי, שם יש דיון רחב כיון שהחורף אצלם בקיץ…], ויש להתחיל מוריד הגשם במוסף של שמיני עצרת, ההבדל הוא לגבי ותן טל ומטר לברכה, שבזה בארץ ישראל מתחילים בז' בחשון, ובחו"ל בליל התקופה שזה בלילה שבין הרביעי לחמישי בדצמבר, ובשנים שפברואר הוא 29 יום התקופה היא בין החמישי לשישי בדצמבר.

חג שמח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כאשר דעתו לחזור תוך שנה למקומו נחלקו בכך הדעות, ראה משנה ברורה בסי' קיז ס"ק ה ובאר היטב שם, ולמעשה המנהג שאם נסע לחו"ל אחרי ז' חשון ישאל שם טל ומטר, ואם נסע קודם לא ישאל.