תפילה לנשים

שלום חברתי מתחזקת ומתקרבת לדת. היא אומרת "מודה אני" בבוקר ונדמה לי קריאת שמע (בבוקר, אני חושבת). היא מעונינת לקחת על עצמה עוד קצת בענייני תפילה, ושאלה אותי מה כדאי לה. איני יודעת מה סדר העדיפויות (מניחה ששמונה עשרה בעדיפות עליונה). אפשר לקבל סדר עדיפויות של מה הכי כדאי לה לקחת על עצמה (ומתי ביום, הבנתי שערבית היא רשות אז אולי זאת עדיפות אחרונה, אך מה עם קריאת שמע של ערבית?)
היא מעדיפה כרגע לעשות משהו בשעות הערב דווקא, אך אולי אם אגיד לה שיש ממש עדיפות למשהו בבוקר אולי היא תסכים.
תודה!

תשובה:

שלום רב

אשה לא חייבת בקריאת שמע ולא בערבית. גם מודה אני אינו חיוב. כדאי לשכנע אותה לומר בבוקר ברכות השחר ושמונה עשרה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תסבירי לה את חשיבות מצות התפילה, ושהיא יכולה לקיים מצוה זו דוקא ביום. אם היא רוצה מצוה אחרת במקום תפילה, תאמר קריאת שמע ותהילים, אבל חבל.. בתפילה היא חייבת!