צליית כבד אווז בתנור

כבד אווז בתנור תעשייתי ביחד עם שיפודים שהכבד בתחתית התנור מה הדין של הבשר שאיתו מה דין הכלים והתנור

תשובה:

שלום רב

אם הכבד מונח ממש על קרקעית התנור או תבנית זו בעיה, אבל אם הוא מונח על רשת [עני מניח שכך, אחרת ישרף], אף שלכתחילה לא ראוי להכשיר כך כבד כיון שאין אש גלויה, וגם לכתחילה לא שמים יחד איתו עוד דברים, בדיעבד האוכל כשר, ואת התנור יכשירו על ידי הפעלתו על חומו המירבי 20 דק' כשהוא ריק. את הרשת יש להכשיר על ידי ליבון חמור עד שתאדים. אם היה על תבנית אין לה הכשרה.

מקורות:

ראה שו"ת ציץ אליעזר חי"א סי' נג בהרחבה.