התחיל תפילת העמידה בתענית במנחה והציבור קוראים בתורה

שלום
ביום תענית במנחה בן אדם שכח והתחיל להתפלל תפילת עמידה בזמן פתיחת ההיכל. כשהבין מה קרה – מה עליו לעשות? להמשיך להתפלל או להפסיק?
תודה

תשובה:

שלום רב

עליו להמשיך ולהתפלל, אין לעשות ברכה לבטלה כדי להתפלל בציבור. ואף אם רק אמר ברוך אתה ה', נראה שלא יסיים למדני חוקיך כדי שיוכל להתפלל עם כל הציבור, כיון שלא עושים זאת לכתחילה, אלא באופן שאם לא יעשה זאת לא יצא ידי חובה [כמו בשכח יעלה ויבוא או רצה או ותן טל ומטר], ראה מגן אברהם סי' קלה ס"ק ח.