הקדמת שלום לאנשים

לכבוד הרבנים שלום רב. הגמרא מביאה בכמה מקומות על תנאים ואמוראים שהיו מקדימים שלום לכל אדם ואפילו לנכרי בשוק. אם כן מדוע בגמרא בתענית (כ.)לא נהג כך גם רבי אלעזר ברבי שמעון וכעס על אותו אותו אדם שהעיז להקדים לו שלום, אדרבא לפי המנהג היה לו לרבי שמעון להקדים שלום לאותו אדם.

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי את שאלתך, הגמרא הרי אומרת שם שהיה דעתו גסה עליו מפני שלמד תורה הרבה, ואח"כ מיד עשה תשובה ואמר לעולם יהא אדם רך כקנה. כלומר, הסיפור הזה אינו בא ללמדנו שכך יש לנהוג, להיפך.