התעניינות מה נשמע? לגבר במסגרת העבודה

שלום הרב,
במקום עבודתי אני נותנת שירות טלפוני ללקוחות החברה. רציתי לדעת אם אני יכולה לשאול גבר "מה נשמע?" או שזה בגדר שאילת שלום.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בשירות טלפוני לגבר שאינך מכירה את יכולה לומר לו מה נשמע? במצב כזה הדבר מתפרש במילת נימוס, ומעסיקייך מצפים ממך לשרת את האנשים לפי הנימוס המקובל. אולם אם יש לך כבר הכירות עם האיש ודאי שעדיף להזהר ולהמנע משאלות מסוג אלו.