צניעות בחדר כושר

שלום רב,
אני רוצה לדעת מה הדין לגבי מכון כושר שיש לו חדר מיועד לנשים אבל מידי פעם יש מאמן כושר שנכנס בודק שהכל בסדר ויוצא או לפעמים הוא מאמן מישהי בתוך החדר באופן פרטני בצד. האם שייך לאשה להתאמן בחדר כושר כזה? , אציין שהשאלה לא היתה נשאלת אם היתה ברירה אחרת זה הרע במיעוטו באזור המגורים שבו אני גרה. וחשבתי שאולי הדין של המאמן דומה לדין של מציל בים?… אודה לתשובתכם המהירה!!!!!

תשובה:

שלום רב

אפשר להקל בשני תנאים: 1. תשתדלי להתאמן בלבוש צנוע במידת האפשר. 2. לא לקבל ממנו אימון אישי כמו זה שתיארת. באופן כללי יש לגבי את ההיתר של טרוד במלאכתו, כמו לגבי מציל בים או צלם חתונות, ומלבד זאת, את לא אמורה לעשות משהו שאינו צנוע שיש בו איסור ממשי מבחינתו.

בהצלחה רבה