טיטולים שנצבעים בשעה שצריך להחליפם – שבת

שלום וברכה!
האם מותר להשתמש בשבת בטיטולים שמותקן בהם פס מיוחד שמראה כשהטיטול מלא. כשהטיטול מלא הפס נצבע בעצמו בצבע מסוים. האם מותר במקום הצורך לבריאות התינוק או המבוגר שזקוק לזה? ומה הדין כאשר אין צורך כ"כ?

תשובה:

שלום רב

מותר להשתמש בטיטולים כאלו.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה [מהדו' חדשה, פרק טו הערה רעה] בשם הגרש"ז אויערבך, שכיון שההורים אין להם ענין בצבע או מחיקתו, אלא רק כדי לדעת שצריך לחליף טיטול, והקטן עושה זאת מעצמו ולצרכו [שאז אין חשש של ספייה כיון שמדובר מקסימום באיסור דרבנן, הנעשה לצרכו של הקטן] וזה גם שלא מדעתו והוא מבחינתו מתעסק בעלמא, אין כל חשש.

הצטרף לדיון

תגובה 1