זריקת חרק לפח בשבת מהחסה

שאלה:

שלום,
השריתי במים עם סבון ל-3 דקות, שטפתי במים ובדקתי מול האור חסה של חסלט לפני החג. בחג עצמו הסתכלתי שוב פעם בחסה מול האור וראיתי איזה משהו אדום זעיר רץ במהירות על עלה חסה. אז חתכתי חתיכה מהחסה איפה שהדבר האדום היה וזרקתי לפח. האם זה בסדר? אולי זה אסור כי זה בורר או כי אסור לזרוק חרק לפח? אולי זה הורג אותו? תודה רבה

תשובה:

עשית מצויין כיון שהוצאת אותו עם האוכל, ובפח אינו בהכרח מת. נהגת כהלכה, אלא שבאופן זה הייתי בודק שוב היטב את החסה.

חג שמח